PRZEKĄSKI I SAŁATKI


PRZEKĄSKI I SAŁATKI
STARTERS AND SALAD
Krewetki z nutką diabelskiego chilli smażone na maśle czosnkowym i białym winie z grzankami53,00
Devil”s shrimps fried in garlic butter on white wine served with toast 
Bałtycki duet przez diabła lubiany czyli śledź w dwóch smakach 120g20,00
Baltic duet - herring in oil - onion and with cream  
 Tatar ze śledzia bałtyckiego podany z grzankami 100g22,00
Herring tartare served with toast 100g 
Tuzin winniczków na sposób diabła Boruty podany z grzankami 12 szt43,00
Dozen of snails, served in devil Boruta”s way with toast 
Tatar z siekanej polędwicy wołowej z jajeczkiem przepiórczym podany   80 g31,00
Beef tartare with quail egg 

Sałatka  z grillowaną piersią kurczaka, chrupiącym boczkiem, parmezanem i anchovies na sałacie rzymskiej podana 250g29,00
Caesar Salad with grilled chicken breast, bacon, Parmesan cheese , anchovies and romaine lettuce 
Sałatka z jabłkiem i  serem pleśniowym podana z orzechami włoskimi i awokado 250g31,00
Salad with apple, blue cheese served with avocado and walnuts  
Carpaccio z czerwonego buraka podane z serem feta, prażonymi orzechami włoskimi i rukolą 250g25,00
Beetroot carpaccio served with feta cheese, walnuts and rocket  
Deska czterech gatunków serów 250g35,00
4 kinds of cheese on a plate  
Sałatka z polędwiczką wieprzową,mozzarellą,pomidorkami cherry oraz czerwoną cebulą31,00
Salad with pork loin,mozarella,cherry tomatoes and red onion 

Sałatka z kozim serem,winogronami i pestkami słonecznika w gnieździe mieszanych sałat pod sosem balsamico31,00
Goat cheese,grapes,sunflower seeds and mix of lettuce and balsamico sauce