PRZEKĄSKI I SAŁATKI

PRZEKĄSKI I SAŁATKI
STARTERS AND SALADS
Krewetki z nutką diabelskiego chilli smażone na maśle czosnkowym i białym winie z grzankami48,00
Devil”s shrimps fried in garlic butter on white wine served with toast 48,00
Bałtycki duet przez diabła lubiany czyli śledź w dwóch smakach 120g18,00
Baltic duet - herring in oil - onion and with cream 120 g18,00 
 Tatar ze śledzia bałtyckiego podany na grzance 100g20,00 
Herring tartare served with toast 100g20,00 
Tuzin winniczków na sposób diabła Boruty podany 12 szt39,00
Dozen of snails, served in devil Boruta”s way39,00 
Tatar z siekanej polędwicy wołowej z jajeczkiem przepiórczym podany 80 g28,00
Beef tartare with quail egg 80g28,00 
Sałatka  z grillowaną piersią kurczaka, chrupiącym boczkiem, parmezanem i anchovies na sałacie rzymskiej podana 250g25,00
Caesar Salad with grilled chicken breast, bacon, Parmesan cheese , anchovies and romaine lettuce 250g25,00 
Sałatka z jabłkiem i  serem pleśniowym podana z orzechami włoskimi i awokado 250g28,00
Salad with apple, blue cheese served with avocado and walnuts 250g28,00 
Carpaccio z czerwonego buraka podane z serem feta, prażonymi orzechami włoskimi i rukolą 250g22,00 
Beetroot carpaccio served with feta cheese, walnuts and rocket 250g22,00 
Deska czterech gatunków serów 250g32,00
4 kinds of cheese on a plate 250g32,00 
Sałatka z polędwiczką wieprzową,mozzarellą,pomidorkami cherry oraz czerwoną cebulą28,00
Salad with pork loin,mozarella,cherry tomatoes and red onion28,00