WARIANT II

II WARIANT :

 

PRZYSTAWKI I NAPOJE ZIMNE NA STOLE :

 

- bałtycki śledź w trzech odsłonach/korzenny, z suszonymi pomidorami na

ostro, w śmietanie/,

 

- łosoś marynowany w czosnku i soku z cytryny,

 

- carpaccio z czerwonego buraka podane z serem feta,prażonymi orzechami

włoskimi i rukolą,

 

- patera pierogów mix / z kapustą pachnącą leśnymi grzybami , z łososiem

i koperkiem/,

 

- kompot z suszu ,

 

- woda mineralna z miętą i cytryną ,

 

ZUPA DO WYBORU :

 

- wigilijna zupa z karpia ,

 

- barszczyk czerwony tak jak lubisz / z pasztecikiem , uszkami / ,

 

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU :

 

- pstrąg z pieca podany z cytrynowymi ziemniaczkami i bukietem surówek ,

 

- kaczka pieczona z jabłkiem i pomarańczą pod sosem żurawinowym podana z

kopytkami i glazurowanymi buraczkami ,

 

DESERY NA STOLE :

 

- patera ciast świątecznych / serniczek z białej czekolady z mascarpone

, rolada makowa / ,

 

NAPOJE GORĄCE DO WYBORU:

 

- kawa z ekspresu ,

 

- herbata smak w/g życzenia ,

 

KOSZT MENU NA JEDNĄ OSOBĘ - 85 zł.