WARIANT III

III WARIANT :

 

PRZYSTAWKI I NAPOJE ZIMNE NA STOLE :

 

- łosoś w galarecie porzeczkowej ,

 

- sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą ,

 

- tatar ze śledzia bałtyckiego ,

 

- szynka wiejska rolowana musem chrzanowym ,

 

- deska pasztetów / z dzika , z gęsi z żurawiną / ,

 

- bigos wigilijny ,

 

ZUPA DO WYBORU :

 

- krem z soczewicy i suszonych pomidorków ,

 

- tradycyjna grzybowa z makaronem ,

 

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU :

 

- dorsz z pieca pod beszamelem podany z ziemniaczkami puree z gałką

muszkatołową i surówką z pora z orzechami włoskimi ,

 

- perliczka pieczona z pomarańczą i rozmarynem /pierś , udko/ podana z

kopytkami i modrą kapustą ,

 

DESERY NA STOLE :

 

- patera ciast świątecznych / piernik z korzeniami , szarlotka z

cynamonem , babeczki z owocami / ,

 

NAPOJE GORĄCE DO WYBORU :

 

- kawa z ekspresu ,

 

- herbata - smak w/g życzenia ,

 

KOSZT MENU NA JEDNĄ OSOBĘ - 100 zł.