SZEF KUCHNI POLECA
THE HEAD CHEF RECOMMENDS
Rosół z polskiej gęsiny z domowymi kluseczkami Goose broth with home made noodles |
26,00 zł |
Rozgrzewająca zupa fasolowo-grzybowa z wędzonym boczkiem Mushroom – bean soup with bacon |
32,00 zł |
Podgrzybki w śmietanie prosto z mazurskich lasów podane na chrupiących plackach ziemniaczanych Bay bolete mushroom sauce served with potato pancakes |
52,00 zł |
Sałatka z piersią gęsi podana z ziarnami granatu, mango i marynowaną czerwoną cebulą na chrupiącej sałacie pod sosem imbirowo-pomarańczowym Salad with goose breast , mango ,red onion, pomegranate and ginger -orange sauce |
49,00 zł |
Konfitowane udko gęsi z polskiej wsi podane z wiejskimi pyzami,konfiturą z czerwonej cebuli oraz buraczkami zasamażanymi Confit goose leg served with home made potato dumplings, red onion jam and fried beetroot |
116,00 zł |
Grzane wino/piwo z pomarańczą i korzeniami Hot wine/beer with cinnamon and orange |
24,00 zł |
Herbatka rozgrzewająca z owocami Tea with fresh fruit and cinnamon |
24,00 zł |
Aperol Hot | 34,00 zł |