SZEF KUCHNI POLECA
THE HEAD CHEF RECOMMENDS

 

warzywa

 

Rosół z polskiej gęsiny z domowymi kluseczkami
Goose broth with home made noodles
26,00 zł
Rozgrzewająca zupa fasolowo-grzybowa z wędzonym boczkiem
Mushroom – bean soup with bacon
32,00 zł
Podgrzybki w śmietanie prosto z mazurskich lasów podane na chrupiących plackach ziemniaczanych
Bay bolete mushroom sauce served with potato pancakes
52,00 zł
Sałatka z piersią gęsi podana z ziarnami granatu, mango i marynowaną czerwoną cebulą na chrupiącej sałacie pod sosem imbirowo-pomarańczowym
Salad with goose breast , mango ,red onion, pomegranate and ginger -orange sauce
49,00 zł
Konfitowane udko gęsi z polskiej wsi podane z wiejskimi pyzami,konfiturą z czerwonej cebuli oraz buraczkami zasamażanymi 
Confit goose leg served with home made potato dumplings, red onion jam and fried beetroot
116,00 zł
Grzane wino/piwo z pomarańczą i korzeniami
Hot wine/beer with cinnamon and orange
24,00 zł
Herbatka rozgrzewająca z owocami
Tea with fresh fruit and cinnamon
24,00 zł
Aperol Hot 34,00 zł

Dania
rybne

ZOBACZ

Dania
warzywne

ZOBACZ

Słodkie
Przekąski

ZOBACZ

Potrawy
z grilla

ZOBACZ